Denne nettsiden bruker plattformen Semplice, som kjører på WordPress. Dette er en guide til hvordan legge til og redigerer prosjekter.

Kom igang

1. Gå til stianandersen.com/wp-admin og skriv in brukernavn og passord

semplice_01-1

2. Trykk på «Semplice» til venstre eller på «Launch Semplice» i toppen

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.10.38

Legg til prosjekt

1. Velg «+ New project» til høyre

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.11.34

2. Skriv in tittel under «Title» og en deskriptor under «Type»

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.13.28

Det som skrives inn under «Type», er det som står under tittelen på undersidene. (F.eks "Books & Exhibition" eller "Susanne Sundfør")

3. Last opp et bilde som «Project Thumbnail». Anbefalt størrelse her er 1920 x 1080. Kb er anbefalt å være et sted mellom 150—350 kb, ellers går det fort treigt når man skal laste siden.

4. Velg til slutt «Add».

5. Velg «Use Existing Page or Project as a Template», og velg enten «Template – Images and text» eller «Template – Only images» fra listen.

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.14.32

PS: Om du vet at du vil ha ca samme layout som er brukt på et av de andre prosjektene, kan du også velge et av de som utgangspunkt — da kan man spare en del tid.

Legg inn coverbilde

1. Alle prosjekter må ha et coverbilde. For å sette inn et coverbilde, trykk på det svarte feltet øverst (Evt. trykk på det øverste bilde om man lager et nytt prosjekt med utgangspunkt i et allerede eksisterende prosjekt), velg «Options» og trykk på blyanten som er på bildet. Her kommer WordPress sitt bildebibliotek opp. Er bildene allerede lastet opp, kan man velge det her. Om det ikke er lastet opp, laster man det opp ved å velge «Upload Files» oppe til venstre, deretter «Select Files». Når bilder er lastet opp, trykk «Insert Media» nede til høyre, og deretter trykk på den gule ✓ for å lukke bilde-pop-upen.

ezgif-1-42fc4e3b17

Husk at bildet beskjæres litt forskjellig alt etter som hvor står browser-vinduet er, så her er det smart å teste ut litt forskjellig, både på mobil og desktop.

Man kan også velge hvordan bildet skal justeres under Cover Background (Se under).

bildeplassering

Legg inn tekst og bilder 

1. Bytt så ut teksten som står der med teksten som skal publiseres.

Formateringen av teksten skal allerede være formatert, men om man skulle klare å forandre den, er hovedreglene slik:

Navn på prosjekt: HEADING 1 (TEKSTSTØRRELSE 45 — BODINI)
Ingress: Paragraph (Tekststørrelse 20 — Runda Light)

For å velge tekst-formatering, marker teksten og velg «Formats» oppe til venstre.

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 10.59.26

2.  For å sette inn et bilde, trykk på det grå feltet hvor det står «Image Module», velg «Options» og trykk på blyanten som er på bildet. Her kommer WordPress sitt bildebibliotek opp. Er bildene allerede lastet opp, kan man velge det her. Om det ikke er lastet opp, laster man det opp ved å velge «Upload Files» oppe til venstre, deretter «Select Files». Når bilder er lastet opp, trykk «Insert Media» nede til høyre, og deretter trykk på den gule ✓ for å lukke bilde-pop-upen.

lastopp

Repeter på alle felt der det skal inn bilder.

Er det et bildefelt/tekstfelt for mye, kan man slette det ved å trykke på bildet/teksten, velg deretter «Section» blandt de tre runde feltene på venstresiden av popup-boksen, velg «Delete Section» og så «Delete».

semplice_slett_bilde-2

3. For å legge til video, trykk på "Self-hosted Video" og lim inn Video URL. Husk også å legg inn et poster for videoen (som vises før man klikker på play-knappen).

video

4. Trenger du å forandre rekkefølge på de forskjellige feltene, velg «Re-Order Sections» nede til venstre, og trenger du flere kan du velge «Duplicate» nederst i popup-vinduet til høyre.

Skjermbilde-2017-12-04-kl.-21.02.07

Gjør prosjektet responsivt

Når alt av tekst og bilde er satt inn, må man sette inn teksten en gang til for mobil-versjonen (Man trenger ikke legge til bildene på nytt). For å gjøre det, velg «Responsive» oppe til høyre og velg «Mobile» nederst.

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.22.53

Formateringen av teksten for mobil skal allerede være formatert, men om man skulle klare å forandre den, er hovedreglene slik:

På mobil • Navn på prosjekt: HEADING 1 (TEKSTSTØRRELSE 34 — BODINI)
På mobil • Ingress: Paragraph (Tekststørrelse 16 — Runda Light)

Hvordan forandre forsidebilde på de forskjellige kategoriene

1. Gå inn siden "Home" under Pages

Skjermbilde 2018-12-17 kl. 13.23.12

2.  Bla ned til det feltet du vil forandre bilde på. Trykk på feltet, og velg så "Section", scroll ned og hold musepekeren over forsidebilde og så trykk på pennen, velg nytt bilde (evt last opp). Fullfør med "Insert Media".

ezgif-4-79167d128bc4

OBS: Dette må gjøres to ganger, først for desktop og så for mobil. Alle kategoriene ligger dobbelt inne på Home, men bare synlig i edit mode. De øverste er de som vises på Deskopt, de nederste vises på mobil.

Sjekk at alt stemmer

Når alt av tekst og bilde er klart, velg «Page Settings» oppe til høyre, og dobbeltsjekk at alt av info stemmer.

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.24.57_a

Viktig: Under thumbnail skal «Thumbnail Width» stå på «12 Columns». «Thumbnail Hover» skal være Disabled.

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.24.13

Under «Settings», dobbeltsjekk at den riktige kategoriene er huket av, og skriv inn deskriptor inn under «Project Type». Om man vil, kan man her også lage en enklere og kortere URL om man ønsker det.

(OBS: Ikke gjør forandringer på URLen om linken allerede er delt)

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.27.20

«Navigation Bar» pass på at «Dark Navbar» er huket av.
«Footer» pass på at «Dark Footer» er huket av.

Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.54.57
Skjermbilde 2018-07-13 kl. 13.55.18

Under «SEO & Share» kan man legge til beskrivelse og bilde som vises når man deler teksten på Facebook og Twitter, eller finner siden via Google.  Her kan man også legge inn egne bilder.

Når man er ferdig med dette, kan man velge «Save» oppe til høyre, velg så «Publish» og huk av «Published» istedenfor «Draft» og trykk så på «Update».

save

Rediger et innlegg

1. Om du vil redigere et innlegg, finner du alle innleggene «Projects». Her kan du også redigere rekkefølgen som de vises enkelt med «Drag & Drop».

ezgif-1-140eb7b6cf

For å redigere et innlegg, trykk på edit når du har musepekeren over et innlegg.

2. Rediger det som måtte redigeres.

OBS! Husk at du må gjøre korrektur på både Desktop– og mobilversjonen, da teksten ikke er linket med hverandre. (Dette gjelder ikke bilder)

3. Når du er ferdig med å redigere tekst/bilde, husk å trykk både «Save» og «Update»!

save
logo_white
+47 900 47 302
mail@stianandersen.com
Commercial Films in Norway:  
Motion Blur
Music videos in UK/US:
Las Bandas Be Brave
Instagram
Facebook
+47 900 47 302
mail@stianandersen.com
Commercial Films in Norway:  
Motion Blur
Music videos in UK/US:
Las Bandas Be Brave
Instagram
Facebook